POSTANI UČITELJ JOGE ZA OTROKE

Joga izobraževanje
Joga izobraževanje

Vabljeni na izobraževanje za učitelje Joge za otroke v Ljubljani, ki bo potekalo od 20.6. do 21.6.2020. Osnovno izobraževanje za starše, vzgojitelje, učitelje, strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju, animatorje, vse, ki delate z otroci in bi si želeli med otroke prinesti tudi jogo.

Na izobraževanju dobite priročnik za poučevanje ter potrdilo o opravljenem tečaju. Prav tako lahko uveljavljate 1 točko za napredovanje.

Kdaj: 20.6. in 21.6.2020 (sobota 9:00 – 17:00 in nedelja 9:00 – 17:00)
Kje: Ljubljana (Parinama, Cesta na Brdo 85)

Prijave so možne najkasneje 7 dni pred dogodkom (oz. do zapolnitve prostih mest): tatjana.baligac@gmail.com ali 041/943-462

Izobraževanje je zelo praktično naravnano, tukaj je nekaj izjav udeleženk prejšnjih izobraževanj:

Polona Peternelj, učiteljica na OŠ:

“Izobraževanje je tako zasnovano kot tudi izvedeno na zelo strokovnem in profesionalnem nivoju. Poleg velike mere čutnosti, ki jo premore izvajalka, smo udeleženci prejeli poglobljen vpogled v asane, tehnike sproščanja, pravilno izvedbo ter načrtovanje ure joge za otroke. Spoznavali smo, kako jogo prikazati skozi zgodbe in pravljice ter jo prilagoditi različni razvojni stopnji otrok. Pridobljeno znanje je uporabno ne le pri sami jogi, ampak tudi pri različnih aktivnostih v razredu, vrtčevski skupini ali drugem delu z otroki. Lahko rečem, da je bil vikend izobraževanja, prijeten, topel in igriv,
joga za otroke pa taka, v kateri smo uživali tudi odrasli, ne le otroci.”

Patricija Roj, vzgojiteljica v mariborskem vrtcu in učiteljica joge:

“Tatjana, zelo srčna,topla in prijetna učiteljica joge. Vesela sem, da sem se udeležila izobraževanje Joge za otroke, saj je bil vikend preživet v super sproščeni družbi. Čeprav je izobraževanje trajalo le dva dni, smo prejele ogromno znanja, idej in napotkov za delo z otroki. Vsebina izobraževanja je podana na zelo razumljiv, zanimiv in igriv način. Zagotovo priporočam vsem, ki bi radi otrokom ponudili nekaj več.”

Z nami na zadnjem tečaju v Lj je bila tudi blogerka Anja Oman, njeno izkušnjo si lahko preberete v spodnjem zapisu:

“Čeprav vem, da mi bodo v praksi najbolj prav prišle naučene asane, pravilno dihanje in uporaba pripomočkov, se mi je zdelo najvrednejše nekaj drugega, kar nam je Tatjana dala: sprejemanje otrok točno takšnih kot so. Nekateri so bolj živahni, drugi bolj mirni, nekateri klepetavi, drugi tihi, a vsi so čudoviti točno takšni kot so. In dovoliti jim moraš, da se izrazijo. To je bistvo joge. Biti takšen kot si.
Hvala, Tatjana!”

Joga pri otrocih pomaga krepiti občutenje lastnega telesa, prav tako vpliva na izboljšanje motorike, gibčnosti, krepi celo telo, izboljšuje držo, krepi pozornost, koncentracijo, poveča samozavedanje ter otrokom pomaga, da žarijo v svoji svetlobi.

⭐Na izobraževanju boste spoznali osnovne jogijske položaje ter kako jih predstaviti otrokom, jih preko zgodbe vpeljati v otrokov svet domišljije.
⭐Predstavila bom sprostitvene dejavnosti, dihalne tehnike, vodene vizualizacije, tehnike čuječnosti, pripomočke za jogo za otroke.
⭐Naučili se boste sestaviti uro Joge za otroke.
⭐Po končanem izobraževanju boste lahko sami vodili ure joge za otroke (3-10 let)

Cena:
295 € (za plačila v enkratnem znesku)
330 € (za plačila na max 3 obroke)

Izobraževanje bom vodila Tatjana Baligač, učiteljica joge in meditacije. Končala sem izobraževanje za učitelje joge, prav tako sem se izobraževala iz joge za otroke. Po izobrazbi uni.dipl. etnologinja in kulturna antropologinja. Sama sem se srečala z jogo leta 2005, od takrat naprej redno obiskujem tečaje, izobraževanja, ter od leta 2011 poučujem tečaje joge za odrasle in otroke. Vodim tudi tečaje joge za nosečnice in mamice z dojenčki. Sodelujem z vrtci, šolami, na poletnih taborih, dogodkih… Po Sloveniji izvajam izobraževanja za učitelje Joge za otroke. Sem tudi mama fantka Aleksandra.

FB: Joga s Tatjano