O MENI

Po osnovni izobrazbi sem univerzitetna diplomirana etnologinja in kulturna antropologinja. Diplomirala sem leta 2009. Kot študentka zunanja sodelavka sem tri leta delala v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Po diplomi sem se za eno leto odpravila v Italijo na podiplomsko prakso Leonardo da Vinci, kjer sem delala v knjižnici in muzeju.

Že tekom študija sem začela obiskovati tečaje joge in prvo srečanje z jogo je pomenilo prelomnico – postala je moja neizogibna spremljevalka. Od leta 2005 je joga moja vsakodnevna sopotnica, tako doma kot v tujini. Tečaje sem dolga leta obiskovala v Ljubljani, potem v Pesaru v Italiji.

Ob vsakem potovanju v tujino se udeležim vadbe ali seminarja tudi tam: London, Pašman, … Skozi jogo sem duhovno in osebnostno rastla.

Leta 2011 sem začela z vodenjem tečajev za odrasle v Termah Banovci, v ŠRC Sparatcus v Murski Soboti, na OŠ Velika Polana. Leta 2012 sem obiskala ašram jogijske tradicije Swamija Satyanande v Montescudo pri Riminiju, kjer sem se srečala z ašramskim življenjem, še posebej sta me prevzela tradicija in izročilo petja manter.

Leta 2013 sem pridobila certifikat za učiteljico Pravljične joge, pri Urški Božič. Trenutno vodim skupine joge za otroke in odrasle v Prekmurju. Pri poučevanju razvijam svojstven pristop, ki temelji na tradiciji klasične hatha joge in na poudarku zavedanja sedanjega trenutka, dihanja, telesa in občutkov takšnih kakršni so, kajti verjamem, da se pot k naši rasti začne s prvim korakom: sprejeti samega sebe točno takšnega kakšen ta trenutek sem in z vsem kar sem. In joga je dragoceno orodje, ki nam lahko da največje darilo, na katerega smo enkrat v preteklosti pozabili: spet ljubiti samega sebe in življenje ter se zavedati, da smo dragoceno bitje, ki si zasluži najboljše.

Leta 2013 sem zaključila 6 mesečno delavnico iz Gestaltterapije –  pridobljeno znanje o zavedanju telesa, dihanja in občutkov uporabljam tudi pri urah joge.

Kot antropologinjo me zanima vse, kar je povezano s človekom, z njegovim dobrim počutjem, z njegovim vedenjem, kulturo, ekologijo in njegovo ustvarjalnostjo. Tako poleg raziskovanja joge, svoje osebno in poklicno zanimanje usmerjam tudi v ta področja. Zadnje čase usmerjam svoje raziskovanje na področje ženskosti v vsej njeni razsežnosti. Na to temo prirejam tudi delavnice.

Od leta 2011 sodelujem kot avtorica člankov pri lokalnem časopisu Vestnik.

Sicer pa svoje znanje črpam iz udeležbe na različnih delavnicah: theta healing, gong meditacije, reiki, rebirthing, EFT, PEAT tehnike, angelske meditacije, ples petih ritmov, orientalski ples, hoja po žerjavici,… in mnoge druge.

Zanima me človek kot bitje, ki ima čudovito možnost, da se neprestano razvija. Če ste se znašli na razpotju in čutite željo po spremembi, je ena od poti lahko tudi znanje, ki ga nudim preko joge, delavnic za osebnostno rast ali individualnega intuitivnega svetovanja.

KONTAKT
TATJANA BALIGAČ
GSM: 041 943 462
E-MAIL: tatjana.baligac@gmail.com