REGRESIJA ALI VPOGLED V PRETEKLA ŽIVLJENJA

regresijaPrejšnja življenja – kako in zakaj vedeti kaj o njih. Če verjamemo v zakon karme, zakon vzroka in posledice, potem verjamemo tudi v prejšnja življenja.

 

 

Starejše duše imajo za sabo več prejšnjih življenj, mlajše duše na Zemlji pa imajo za sabo manj življenj. Zakaj bi se sploh ukvarjali s prejšnjimi življenji? Na pretek imamo dela že s tem, ki ga zdaj živimo.

Vpogled v katerega izmed prejšnjih življenj nam da uvid v neki problem,ki ga nosimo s sabo že vse življenje in ga, četudi se trudimo na različne načine,ne znamo sami rešiti. Lahko da gre za odnose s starši, otroki, vedno enakimi problemi s partnerji, s financami, zdravjem … Bistveno pri vpogledu v pretekla življenja ni to, kaj smo bili: ali smo bili princese, ali čarovnice, ali zdravilci ali kmetje (s tem ko pomislimo na to, samo vidimo, kako je naša družba obremenjena z družbenim statusom: najpomembnejše je, kaj delaš, ne pa, kdo si, kako živiš, si zadovoljen, zdrav, si našel smisel svojega življenja in ga tudi udejanjaš). Bolj bistveno je, da se vrnemo v delček preteklega življenja, kjer je nastal vzrok oz. travma, ki smo jo prinesli v to življenje, in nam še danes ne da miru, ampak nam povzroča razne probleme. Ko se vrnemo nazaj v vzrok, pa uvidimo, da se je vse zgodilo tako, ker se drugače ni moglo, ker je takrat bilo tako najbolje za nas, čeprav smo v tistem trenutku videli drugače: kot žrtve. In ta občutek še danes nosimo s seboj, zato tudi privlačimo takšna stanja, ki nam to potrjujejo. Tako ozavestimo vzorce in sprostimo morebitne čustvene blokade, ki jih nosimo s seboj v to življenje, lahko tudi podoživimo eno od smrti preteklih življenj in se tako znebimo strahu pred smrtjo.

V regresiji lahko komuniciramo s svojim duhovnim vodnikom in drugimi duhovnimi učitelji ter ugotovimo, kakšen je smisel našega življenja, s kakšnim namenom smo se inkarnirali v to življenje, kaj je naša tokratna naloga, kaj naj bi spoznali, razrešili, doživeli. Prav tako regresija lahko ozdravi (seveda pa ni nadomestek za zdravljenje z uradno medicino) različne fobije, fizične simptome, ki nam povzročajo neugodje ali bolečine in zanje ne najdemo ustreznih pojasnil, nepojasnjene občutke strahu, neugodja, nelagodja, za katere se nam zdi, da izvirajo od nikoder. Seveda se je po vsem tem treba zavedati, da je smisel, da živimo tukaj in zdaj, regresija in podobne tehnike pa so nam lahko v pomoč, da se bolje razumemo in živimo bolj smiselno.